top of page

Mat- och dryckinspiration i Los Angeles

Uppdaterat: 14 jan. 2022

Vi behövde inspiration, mat, dryck & stämning. Och åkte till USAs västkust. Vi fick massor av tips från kollegor i branschen och goda vänner. Vi var där en vecka, skulle behövt en månad, minst. Här har vi samlat guldkornen!

Los Angeles är så enormt stort, och har ju ingen stadskärna som vi svenskar är vana med. Man pratar aldrig om avstånd i meter eller kilometer utan tid, och den kan skilja sig beroende på när på dygnet man ska ta sig till en specifik plats. Detta gör ju saker lite komplicerade om man har specifika fik/hak/barer/retauranger man vill utforska. Man får helt enkelt dela upp det...


Bästa brunchen: The Sqirl

Detta ställe får nog ett eget blogginlägg och absolut fler besök, vi skulle ju provat baconen, och varför tog jag inte brioche med deras berömda sylt? Man kan inte boka bord, kön är ringlande men vi fick ändå en plats i solen ganska snabbt. Man känner sig galet nyttig samtidigt som allt sötbehov blir precis lagom tillfredsställt. Missa inte en tur in till den lilla lilla shoppen också. Vi köpte med oss både sylt och en magisk Hirs granola som vi slåss om hemma vid frukostbordet.


Vin- och spritbutikerna för den pryltokiga: Vinovore & Barkeeper

Runt hörnet från Sqirl sprang vi på två fina små butiker man inte får missa, En vinbutik med härligt sortiment av viner, färgstarka och spännande. Och enbart från kvinnliga vinmakare! Vägg i vägg ligger spritbutiken Barkeeper med både brett spritsortiment och allt du behöver till din hemmabar i prylform.


Förklädd pärla vi vill tillbaka till: Rich Crab

Vi hann bara springa förbi detta snabbmatshak som visade sig vara en pärla för krabbälskare i Koreatown. Nästa gång ska vi absolut prova deras kryddiga krabbgryta, klotgae-tang. Nu nöjde vi oss med Seafood omelette och den var utsökt. Vi drack koreansk öl och ett kallt grön te från en flaska som gjorde den svår att skilja från handspriten.


Tokyos hetaste ramen har öppnat även här: Ramen Nagi

Belägen den enorma shoppinggallerian Westfield Century City, köar asiaterna för bästa ramen i stan. Och vi håller med. Det är buljongen som gör det. Missa heller inte deras krispiga kyckling före, Karaage.


Vinbar med skön naturlig stämning & intressant sortiment: Ester

Hit vill vi gå igen! Genomtänkt vinlista med kunnig personal. Farligt med shoppen, det gäller att hålla reda på hur många flaskor man kan ta med sig hem till Sverige. Det var måndag när vi var där första gången och då har de alltid Monday Cellar Night, då de öppnar upp lite olika speciella flaskor från vinkällaren. Håll utkik i deras kalender efter event.


Prestigelös och chic middag med Sydostasiatiska köket: Cobi's

Mer romantisk miljö än detta får man leta efter! Det sydostasiatiska köket har flyttat hem till farmors övergivna hus med rosor i taket (överallt!), Tiffanylampor och antika möbler. Maten är utsökt lagad, och vi föll för .. allt. Men missa inte deras snacks och förrätter, ex Knapachin eller Chicken Larb. Vinrekommendationen (svårt till den bitvis kryddstarka maten) men en flaska lättare fruktigt italienskt satt som en smäck.


Ojämn och elegant middag i stilig miljö: Angler

Stjärnkocken Joshua Scenes restaurang har hunnit öppna och stänga tre gånger under Corona och det märks tyvärr, det var ojämnt. Förrätterna var verkligen magiska (missa inte cevichen eller tonfisken). En del rätter för pretentiösa (som när det kommer ett helt huvud rosésallad som man själv ska skära upp med en jaktkniv). Och efterrätterna var amerikanskt jättestora. Men tjusigt var det!


Korean BBQ med vinlista för den med bucketlist: Daedo Sikdang

Detta är en klassisk korean bbq, och en med anor, Daedo går ända tillbaka till 1964 i Seoul. I LA öppnade den ett knappt år sedan och är redan mycket populärt. Man kan inte boka bord utan står och väntar i baren efter "inskrivning". Inredningen är snygg i mässing och trä, och alla bord har sin egen stekplatta (med det negativa resultatet för två svenskar med långa ben att vi slog i knäna i den utrymmeskrävande fläkten under bordet). De är kända för sitt val av kött, i Seoul använder de en ras som heter Hanu, här i LA är det noga utvald Angus beef. Vi tog också två soppor, den kalla nudelsoppa imponerade. Vinlistan var för show-of med Opus One, Phelps och Fausts. Vi slog till med husets.


Bar i Art Deco-stil, som gjord för eleganta drinkar: The Misfit bar

The Misfit ligger i ikoniska Santa Monica Clock Tower Building som byggdes på 20-talet i Art Deco Stil. Här känns det som om man skulle kunna stöta på the Great Gatsby! Och stället är som gjort för att sitta i baren och sippa klassiska drinkar som Negroni och Americano.


Los Angeles levererade verkligen, vi hann såklart med både konst, design och strand (alldeles för kallt för att bada dock) och besök på vingårdar. Men det får bli fler blogginlägg!
222 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments


Dorota Zurek Westén
Dorota Zurek Westén
Jan 14, 2022

Ni har inga tips på bra hotell som ni bodde på? Eller hotell som man bör undvika? :)

Like
Katrina Lindqvist
Katrina Lindqvist
Jan 15, 2022
Replying to

Tyvärr inte, vi bodde hos goda vänner. Men jag hade nog valt att bo i områdena Santa Monica/Venice eller East Hollywood, där låg de flesta av ställena i vår lista.

Like
bottom of page