top of page

Alla i familjen påverkas av att ha en restaurang hemma

Uppdaterat: 13 jan. 2021

Hela familjen måste känna sig bekväm med att ha främlingar inpå livet, ofta. Läs här om vad alla döttrarna tycker!


Skarpa testmiddagar, ja tack!

För att förbereda oss på hur det skulle kunna bli hade vi testmiddagar i några olika omgångar. Det var inte med nära vänner, eftersom det inte blir tillräcklig skillnad från annars. Vi älskar ju att träffa vänner och äta gott, stora eller små middagar är inget ovanligt i vårt hus. Vi behövde testa på ett sätt som var närmare hur det skulle kunna bli.


Upp med alla frågor på köksbordet

Det föll väl ut, vi pratade också mycket om detta inom familjen. Hur löser man det praktiska? Tusen frågor dök upp: Hur gör vi med familjemiddagen? Vad gör vi om vi blir sugna på te och mackor på kvällen när det är gäster på nedervåningen? Kan vi ha ett pentry på övervåningen? Kan ni hämta oss på fotbollsträningen? Kommer ni och kollar på matchen? Kan vi ha kompisar hemma när det är restaurang? Såhär ett år senare så har vi svar på allt. Vi har löst det efter hand.


“Jag har blivit van med okända människor i huset. Om det kommer en tjuv, jag frågar av bara farten: "är du gäst i restaurangen?" Nej, jag bara skojar! Men det är ok med restaurangen, det var mer spännande i början, nu har man vant sig.” /MY

Familjemiddagen

Vi har fortfarande inget pentry på övervåningen. Vi äter alltid familjemiddag minst en timma innan gästerna kommer, i köket. Ibland blir det middag senare för döttrarna på övervåningen. Om någon har träning så sparar vi mat. Ett tag hade vi ett matbord på övervåningen, vi har det inte just nu men letar efter ett i lämplig storlek.


“Det härliga med att ha en restaurang i ett fint hus är att man har möjlighet att låta en massa andra människor ta del av det, att det är så många som kan njuta av utsikten, den öppna kaminen och framför allt pappas mat förstås." /EBBA

Träningar, matcher och andra fritidsaktiviteter

Ibland hinner vi hämta från träningen och ibland inte. Ibland hinner vi kolla på matcher, ibland inte. Vi vill ju gärna vara delaktiga men gästerna går först, och det funkar för oss, eftersom tjejerna är så stora att de kan ta sig hit och dit själva. Men vi älskar ju att gå på deras fotbollsmatcher, eller vernissager eller visningar eller vad det kan vara de hittar på.


Får kompisar också plats?

Vi älskar ju att ha folk i huset! ”The more the merrier”, så gärna kompisar hemma. Vi har en övervåning med både allrum och tjejerna har egna rum, fyll dem! Det hör till restaurangupplevelsen att det är lite spring i köket. Då känner gästerna sig som hemma och det blir en avslappnad stämning av det.Tjejerna njuter av att få sitta i soffan som annars fylls med gäster


”Vännerna frågar ofta om vad för konstiga saker vi har i kylen men det har vi alltid haft. Pappa har ju ofta testat nya saker under vår uppväxt. Så vi har alltid varit familjen med “konstiga” burkar i kyl och skafferi.” /SMILLA

Men hunden då?

Beatles, vår hund, är en lugn gammal gubbe. Han skulle gärna ligga under middagsbordet och värma gästernas fötter, och många gäster skulle vilja det (har de sagt!). Men någon måtta får det vara, han får vara på övervåningen, eller i tvättstugan.


Tänk om gästerna går fel och kommer upp på övervåningen?

Vi har satt en regel: att ingen får komma upp (inte ens gäster vi känner privat) när det är restaurang. Den privata delen är viktig att hålla stängd så att alla på övervåningen kan vara avslappnade och känna sig hemma, trots att huset är fullt.
820 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Kommentar


martinhedstrom
05. Jan. 2021

Insiktsfullt Lindqvists

Gefällt mir
bottom of page