Inspirerande kokböcker från Sqirl i Los Angeles

Jessica Koslows är marknadsföraren som gick via sylt till Los Angeles hetaste frukost/lunch/fika-hak: Sqirl. Och när vi besökte det nyligen kunde vi såklart inte låta bli att köpa med oss hennes kokböcker hem!



Everything I Want to Eat – Sqirl and the New California Cooking

Utgiven på Abrams förlag


Den är skriven på ett lättsamt och inpsirerande sätt. Har en skön ton och man blir riktigt sugen at laga rätterna, upplägget ser ju så välsmakande ut! Den är bejakande med all typ av mat. framtagen på ett sunt sätt. med en stor kärlek till råvarorna. Hon blandar enkla vanliga råvaror med mer ovanliga, från fläsk till kanin, inget konstigt med det.




"Play with these recipes. Empower yourself to taste as you go along, to adjust and season along the way. The more you taste, the more you will trust your ability to combine and shape these dishes into, yes, everything you want to eat." Jessica Koslow

Designen är gjord av Scott Barry, härligt lekfull, fylld av färg och med träffsäker typografi. Fotona är tagna av tre fotografer: Claire Cotrell, Jaime Beechum och Nacho Alegre, vilket ger en rörlig känsla, det blir aldrig tråkigt och vi gillar verkligen bilderna på människorna, det känns som om man är där, mitt i tuggan...


The Sqirl Jam (Jenny, Fruit Butter, and Others) Book

Utgiven på Abrams förlag


Vi har alltid sylt och marmelad hemma, i alla former. Och vi gör det gärna själva, på frukter och bär från trädgården. Nu kommer vi nog göra ännu mer, man blir oemotståndligt inspirerad!


"...to me, it became something I really love to do because of the dance of it, the same gratification of executing something correctly over and over, and the discovery of luster in that. Hundreds och thousands o jars of jam later, I still feel the same way." Jessica Koslow


"This jam reminds me to take a break, go to the beach, put on an bikini, and get sand between my toes. It's vacation in a jar." Jessica about Mango-passion fruit jam
"The only flavor of baby food that would eat was vanilla rhubarb. Everything else you would spit into my face." Jessicas Mom

Den är tydlig och pedagogisk, skriver med ett lekfullt språk. Varje recept börjar med en liten historia, en lite kärleksförklaring till varje bär och frukt som hon jobbar med. Skönt och lite skitig stil, man blir verkligen inspirerad! Cool ton, som påminner om en ruffigare Dean & Deluca.


Designen är även denna gång gjord av Scott Barry, denna gång ännu mer skojig typografi och bildbehandling, det är även han som tagit alla foton.


Båda böckerna finns att köpa hos våra vanligaste digitala bokhandlare.






Givetvis köpte vi också med oss lite hem, det blev slagsmål vid frukostbordet om den puffade hirsen och syltarburkarna är nästan slickade rena... vi får väl åka till Los Angeles snart igen...


Vill du läsa mer om det vi åt på Sqril, kolla in blogginlägget om resaturangerna i Los Angeles


Vill du har fler kokbokstips, klicka här!




23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla