top of page

"Behind the scenes", hemmarestaurangens övervåning!

Men bor ni här? Är ev av våra gästers vanligaste fråga. Svar ja. När gästerna har gått för kvällen drar vi ihop stora bordet och lägger fårskinnsfällarna i soffan (så att Beatles kan få ligga där). Har ni fler kök? Svar nej. Vi förstår att ni kanske är lite nyfikna på hur det ser ut på övervåningen så här kommer lite bilder!


Det röda draperiet som döljer trappan upp kommer från Katrinas farmor Aina, det är gediget tjockt tyg tänkt att ljuddämpa lite upp mot övervåningen. Johans mamma Ingrid vävde det tunnare tyget på 70-talet och Katrina har broderat trappan upp, precis som "Private-skylten".


Allrum både ute och inne

Det första man kommer upp till är ett allrum med tv och en lite kamin från Jötul (vi kallar den Wall-E). Soffan, en gammal DUX som vi fyndade på Blocket. Fåtöljerna kommer från Ulferts (ungarna hotade att flytta hemifrån när vi kom hem med både dem och soffan). Lampan är en av fler som vi hittat på underbara butiken på söder: Wigerdals värld.


När gästerna har gått på kvällen varvar vi ner med kvällste. Hur många tekannor kan man ha? För många? Nixpix. Denna köpte vi av illustratören Kenneth Andersson tillsammans med kakfatet av Maria Raymondsdotter (som förövrigt gjorde en jättefin kampanj för Farsta Centrum för några år sedan, älskar hennes kaxiga vackra karaktärer!). De blå kopparna är ärvt flintgods från Gustavsberg, Kobolt.


Vi äter oftast middag i köket en timme innan gästerna kommer men ibland dukar vi upp i allrummet där uppe. Glasen är från Mark Thomas och tallrikarna från Harry Oxenblå i Höganäs. Vi köper gärna keramik och porslin på våra resor och till Skåne åker vi ofta. Tavlan är gjord av Lars Lindeberg, även det en god vän till familjen. Han var medlem i IX-gruppen med bland andra Philip von Schantz.


Vi älskar böcker, magasin och spel! Stringhyllan skulle kunna vara dubbelt så lång.


Med vårat vårdträd eken blir det en härlig "träkoja" på balkongen som man kommer ut till från flera av rummen. Ett extra rum till familjen när nedervåning blir restaurang.


Oops, här borde det fyllas på, bäst att vara kompis med småfåglarna. Vi har sett nötväcka, hackspett, trädkrypare, talgoxe och så ekorrarna dagligen.


Övervåningen rymmer rum för var och en

Vi har flera sovrum på övervåningen. My är den i familjen som har gröna fingrar. Stringhyllan fylls med växter, kreativitet och böcker även här!


Längst ner i korridoren ligger vårt sovrum. Som en förlängning på allt det gröna utanför de stora fönstren har vi valt en skogsfrön väggfärg. Överkastet är Viola Gråsten från Tidstrand och sänglinnet är HM Homes linneserie.


Sovrummet har skönt morgonljus som spelar i den vackra ljuslyktan är Hans-Agne Jakobsson. Katrinas morfar var god vän med honom så vi har mycket av hans vackra design här hemma.


Mer arvegods, detta vackra gamla skåp stod i Katrinas mormors barnsdomshem Hella i Graninge. Tavlan är målad av Johans farmors fabror, John Ongman ( som startade Örebromissionen). De snygga etuierna i läder kommer från en annan favoritbutik, Brandstationen på Hornsgatan i Stockholm. De vita skålarna är Bjørn Wiinblads stiligt ornamenterade porslin. De små "ring-fingrarna" är köpta på St Paulsgatan hos keramikern Erika Petersdotter.


Badrum med plats för alla i familjen

Bredvid stora sovrummet ligger det rymliga badrummet med både dusch och badkar. Vem kan motstå inbyggt badkar och vem kan motstå grön marmor! Denna platta heter Verde India. Både den och den röda fogen köpte vi på Kakelspecialisten. När vi frågade om prov för att se den röda nyansen på fogen, sa expediten först, "Nej det har vi inte, det har aldrig någon frågat efter förut, eller vänta, vi har ju det i den kvinnliga personalens omklädningsrum!"


Johan älskar att bada badkar och Katrina älskar att basta. Vi målade väggarna med svart bastuvax och när man blivit för varm går man ut direkt till balkongen och svalkar sig under ekens trädkrona.Rundturen är avslutad, men vill ni ser mer kan ni titta på "Vem bor här" Avsnitt 8 2021.

Via en god vän hamnade Katrina i ett av familjens favoritprogram. Det är faktiskt ett program som vi bänkar oss framför hela familjen tillsammans! Under en knapp vecka hösten 2020 spelades det in och det var bland det roligaste Katrina gjort, vilket äventyr att gå runt och snoka i nya bekantskapers hem. Produktionsteamet var toppen och vi 5 medverkande, jösses vad det har skrattats!


Alla fina foton (förutom det sista som är privat) är tagna av Inredningsfotografen Jesper Florbrant.


BUTIKER & MER INFO OM DESIGNEN:

Lilla vita öppna spisen är från Jötul

Tekannan är gjord av illustratören Kenneth Andersson

Kakfaten är gjort av illustratören Maria Raymondsdotter Favoritbutik 1: Widerdals värld, Stockholm

Favoritbutik 2: Brandstationen på Hornsgatan, Stockholm

Favoritbutik 3: Erika Petersdotter på St Paulsgatan, Stockholm

Favorithyllan: String

Fin keramik: Harry Oxenblå

Vackraste och godaste glasen: Mark Thomas

Fina sängkläder: HM Home

Dansk designikon: Bjørn Wiinblad

Badrumsmarmor och fog köpte vi på Kakelspecialisten i Enskede.

Favoritprogram: Vem bor här!

374 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Kommentar


fritjofsonanna
05. Juni 2021

Ett underbart hem och roligt att få det presenterat även här. Jag vill så gärna komma till er hemrestaurang tillsammans med några vänner 🤗

Gefällt mir
bottom of page